Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony Smartphone

FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Nokia 6230i Nokia 6230i i jej 'portfel' (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Nokia 6230i Nokia 6230i i jej 'portfel'
z/svc (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
Nokia 6230i Nokia 6230i i jej 'portfel' 2 Years, 7 Months ago  
Witam, Czy istnieje możliwość dobrania się do danych zapisanych w 'portfelu' pod hasłem w Nokii 6230i ?  Czy złodziej ma możliwość złamania kodu blokującego telefon, a później hasło do portfela? Domyślam się, że całkowity reset pamięci telefonu to nie problem, ale chodzi o odczytanie/złamanie haseł i dostęp do danych w przypadku kradzieży/utraty telefonu. Zasadniczo zastanawiam się, czy ten 'portfel' w Nokii to jest dobre miejsce do trzymania PINów i haseł. Dzięki za pomoc.

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Zorro (Visitor)
Birthdate:

Zasadniczo zastanawiam się, czy ten 'portfel' w Nokii to jest dobre miejsce do trzymania PINów i haseł.
wystarczajaco mocny. tyle, ze algorytm jest chyba badziewny i haslo pewnie krotkie. Zazwyczaj jest to idea lub des i haslo cyfrowe.

z/svc (Visitor)
Birthdate:
Zasadniczo zastanawiam się, czy ten 'portfel' w Nokii to jest dobre miejsce do trzymania PINów i haseł. wystarczajaco mocny. tyle, ze algorytm jest chyba badziewny i haslo pewnie krotkie. Zazwyczaj jest to idea lub des i haslo cyfrowe. No jako hasło można dać same cyferki i to jest tak naprawdę ból. Co z tego, że PIN do takiego 'portfela' ma nawet 15 znaków, skoro są to same cyfry. Chyba własnie sam sobie odpowiedziałem na moje pytanie, czy to jest bezpieczne...

Zasadniczo zastanawiam się, czy ten 'portfel' w Nokii to jest dobre miejsce do trzymania PINów i haseł. wystarczajaco mocny. tyle, ze algorytm jest chyba badziewny i haslo pewnie krotkie. Zazwyczaj jest to idea lub des i haslo cyfrowe. No jako hasło można dać same cyferki i to jest tak naprawdę ból. Co z tego, że PIN do takiego 'portfela' ma nawet 15 znaków, skoro są to same cyfry. Chyba własnie sam sobie odpowiedziałem na moje pytanie, czy to jest bezpieczne... ale zdaje sie portfel kasuje zawartosc po 3 albo 5 nieudanych probach? a

z/svc (Visitor)
Birthdate:
No jako hasło można dać same cyferki i to jest tak naprawdę ból. Co z tego, że PIN do takiego 'portfela' ma nawet 15 znaków, skoro są to same cyfry. Chyba własnie sam sobie odpowiedziałem na moje pytanie, czy to jest bezpieczne... ale zdaje sie portfel kasuje zawartosc po 3 albo 5 nieudanych probach? Nie wiem, ale ciekawe to... Sprawdzę, tylko najpierw zrobię sobie backup. Ano właśnie... a jeśli telefon zostanie mi ukradziony i złodziej zrobi sobie backup (również portfela) i będzie próbował się do danych dostać już z komputera?

Jacek Kalinski (Visitor)
Birthdate:
Nie wiem, ale ciekawe to... Sprawdzę, tylko najpierw zrobię sobie backup. Żebyś nie wpadł... nokia pc-suite nie tworzy backupu portfela. Sprawdzone w następujący sposób: 1. pełen backup nokii 2. usunięcie portfela (*#res0wallet#) 3. odtworzenie backupu 4. zonk - portfel nadal jest pusty. Jacek

Go to top Post Reply