|
|
|
nokie z symbianem Nokia N70 i GPS
|
|
|
Witam Chce kupić Nokie N70 i mam pytanie odnośnie GPS-u. Jak to działa, czy trzeba wgrywac oprogramowanie do telefonu, aby obsługiwał GPS? Głownie chodzi mi o sytuacje, aby ten telefon zastapić tradycyjną nawigacją samochodową. Jezeli sie da uzyskac taki sam efekt jak przy normalnej nawigacji to jak to jest z opłatami za połączenie z satelitą? Jesetm zupełnie zielony w tym temacie, ale wiem, ze gdzieś dzwon dzwoni tylko nie wiem w którym kościele. Proszę mnie naprowadzic. pozdrawiam Normanex
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
O:nokie z symbianem Nokia N70 i GPS
|
|
|
Witam Chce kupić Nokie N70 i mam pytanie odnośnie GPS-u. Jak to działa, czy trzeba wgrywac oprogramowanie do telefonu, aby obsługiwał GPS? Głownie chodzi mi o sytuacje, aby ten telefon zastapić tradycyjną nawigacją samochodową. Jezeli sie da uzyskac taki sam efekt jak przy normalnej nawigacji to jak to jest z opłatami za połączenie z satelitą? Jesetm zupełnie zielony w tym temacie, ale wiem, ze gdzieś dzwon dzwoni tylko nie wiem w którym kościele. Proszę mnie naprowadzic. pozdrawiam Normanex P.S A czy pos SE K750i da sie coś zrobić,aby w nim była nawigacja (Nokia ma Symbiana,a SE Jave więc nie wiem czy jakies aplikacje sa pod Jave ) Poproszę o _link_i itp.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
P.S A czy pos SE K750i da sie coś zrobić,aby w nim była nawigacja (Nokia ma Symbiana,a SE Jave więc nie wiem czy jakies aplikacje sa pod Jave ) Poproszę o _link_i itp. Na javę jest chyba naviexpert.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trzeba wgrywac oprogramowanie do telefonu, aby obsługiwał GPS? Głownie chodzi mi o sytuacje, aby ten telefon zastapić tradycyjną nawigacją samochodową. Jezeli sie da uzyskac taki sam efekt jak przy normalnej nawigacji to jak to jest z opłatami za połączenie z satelitą? Można, nie ma opłat za połączenie z satelitą W niektórych programach są opłaty za pobranie danych GPRS. Ja używam TomTom. P.S A czy pos SE K750i da sie coś zrobić,aby w nim była nawigacja (Nokia ma Symbiana,a SE Jave więc nie wiem czy jakies aplikacje sa pod Jave ) Poproszę o _link_i itp. Na javę jest chyba naviexpert.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chce kupić Nokie N70 i mam pytanie odnośnie GPS-u. Jak to działa, czy trzeba wgrywac oprogramowanie do telefonu, aby obsługiwał GPS? Głownie chodzi mi o sytuacje, aby ten telefon zastapić tradycyjną nawigacją samochodową. Jezeli sie da uzyskac taki sam efekt jak przy normalnej nawigacji to jak to jest z opłatami za połączenie z satelitą? Można, nie ma opłat za połączenie z satelitą W niektórych programach są opłaty za pobranie danych GPRS. Ja używam TomTom. P.S A czy pos SE K750i da sie coś zrobić,aby w nim była nawigacja (Nokia ma Symbiana,a SE Jave więc nie wiem czy jakies aplikacje sa pod Jave ) Poproszę o _link_i itp. Na javę jest chyba naviexpert.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale zeby to dzialalo nie potrzeba jakiegos odbiornika GPS podlaczyc do telefonu? Czy telefon ustala swoje polozenie z BTS? Bo mam wgrane MAPY (Map24, Mapa Targeo), ale to sa same mapy, bez GPS. No musi być odbiornik GPS. Jeśli telefon nie ma go wbudowanego to kupujesz zewnętrzny, który łączy się z telefonem przez bluetooth. Na N70 chodzi chyba także najnowszy Garmin, pewny nie jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|