|
|
|
siemens me75 Siemens ME45, ME75, M75, S75... 2 Years, 6 Months ago
|
|
|
Witam, ... i jeszcze Siemens M35i, Ericsson R310s Jak dlugo trzyma wam bateria w tych telefonach? Podajcie prosze wiek baterii ( i dla porowniania osiagi w czasach kiedy byla nowa) i wykorzystanie - ile rozmawiacie, czy korzystacie z IRDy/BT, czy wylaczacie na noc. Ja moge powiedziec o swoim ME45: Baterie nowa mam od roku - trzyma jakies 4 dni (przy wylaczaniu na noc - z 5). Rozmawiam jakies 10 minut dziennie. Wraz ze stara bateria na wymiane moge sie obyc tydzien bez ladowania. Aha. Jak wlacze Irde to po kilku godzinach GPRSowania sie wyladowywuje. TA
|
|
|
|
|
|
|
The administrator has disabled public write access. |
|
|
|
O:siemens me75 Siemens ME45, ME75, M75, S75... 2 Years, 6 Months ago
|
|
|
Ja moge powiedziec o swoim ME45: Baterie nowa mam od roku - trzyma jakies 4 dni (przy wylaczaniu na noc - z 5). Rozmawiam jakies 10 minut dziennie. W ME45 masz netmonitor, gdzie miedzy innymi jest stan baterii. Mozna liczyc na 200h czuwania na baterii 840mAh. Wiekszych nie ma, nawet jesli na allegro wydaje sie inaczej. Z rozmowami to juz inna para kaloszy. Same bateryjki po poltora roku maja juz polowe pojemnosci. M35 jakos podobnie dziala. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M35 jakos podobnie dziala. Me75 mimo duzej pojemnosci baterii, dziala krótko, u mnie 3 - 3,5 dnia, rozmów moze z 15 min., kilka sms-ów, wap sporadycznie po ponad roku sytuacja nie zmienila sie, a wykonanie jest bardzo tandetne w porównaniu z me45 S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja moge powiedziec o swoim ME45: Baterie nowa mam od roku - trzyma jakies 4 dni (przy wylaczaniu na noc - z 5). Rozmawiam jakies 10 minut dziennie. Wraz ze stara bateria na wymiane moge sie obyc tydzien bez ladowania. ME45, bateria nowa oryginalna (w komplecie z zakupionym telefonem), trzyma 5-7 dni. Telefon wyłączany automatycznie na noc, średnio 5-10 minut rozmów dziennie. Sporadycznie IrDA, GPRS. Wiek baterii - około 6 lat  Nówka trzymała ok 10-12 dni. Raz wytrzymała ponad 14 dni jak wyjechałem na Święta bez ładowarki, ale to przy dość rygorystycznym użytkowaniu. Firmware v.30 Pozdrawiam Artur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja moge powiedziec o swoim ME45: Baterie nowa mam od roku - trzyma jakies 4 dni (przy wylaczaniu na noc - z 5). Rozmawiam jakies 10 minut dziennie. Wraz ze stara bateria na wymiane moge sie obyc tydzien bez ladowania. ME45, bateria nowa oryginalna (w komplecie z zakupionym telefonem), trzyma 5-7 dni. Telefon wyłączany automatycznie na noc, średnio 5-10 minut rozmów dziennie. Sporadycznie IrDA, GPRS. Wiek baterii - około 6 lat Nówka trzymała ok 10-12 dni. Raz wytrzymała ponad 14 dni jak wyjechałem na Święta bez ładowarki, ale to przy dość rygorystycznym użytkowaniu. Firmware v.30 Pozdrawiam Artur Nie wiem o co w takim przypadku tyle krzyku. W moim W880 trzyma 3-4 dni. Tyle że dzwonię koło 30-40 minut dziennie, 10-15 smsów i jeszcze odrobina wap i net po bt do ppc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ME45, bateria nowa oryginalna (w komplecie z zakupionym telefonem), trzyma 5-7 dni. Telefon wyłączany automatycznie na noc, średnio 5-10 minut rozmów dziennie. Sporadycznie IrDA, GPRS. Wiek baterii - około 6 lat Nówka trzymała ok 10-12 dni. Raz wytrzymała ponad 14 dni jak wyjechałem na Święta bez ładowarki, ale to przy dość rygorystycznym użytkowaniu. Firmware v.30 Nie wiem o co w takim przypadku tyle krzyku. W moim W880 trzyma 3-4 dni. Tyle że dzwonię koło 30-40 minut dziennie, 10-15 smsów i jeszcze odrobina wap i net po bt do ppc. A ile lat ma bateria? Swoją drogą tyle krzyku, bo ja ładuję telefon raz na tydzień, a Ty 2x w tygodniu  Pozdrawiam Artur
|
|
|
|
|
|
|
|