Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony Smartphone

FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
telefon siemens Centrala Siemens i VoIP (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: telefon siemens Centrala Siemens i VoIP
Michal AKA Miki (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
telefon siemens Centrala Siemens i VoIP 2 Years, 5 Months ago  
Witam grupe i prosze o pomoc madrzejszych ode mnie. Ma ktos moze doswiadczenia z integracja centrali Siemensa poprzez VoIPa? Dokladniej, jest sobie centrala hipath, do ktorej dolaczamy voip'a (rowniez siemensowego, model jeszcze nie wybrany). Jest tez telefon systemowy VoIP, ktory ma dzialac w zdalnej lokalizacji. Cel, jaki chcemy osiagnac - w zdalnej lokalizacji mamy neostrade, czyli brak stalego IP. Ponadto nie ma wybranego zadnego routerka w zdalnej lokalizacji, ale chcemy, aby na neostradzie dalo sie podlaczyc zarowno telefon systemowy Siemensa, jak i internet (przewodowy i bezprzewodowy) dla potrzeby Home Office . Pytanie: - czy bez stalego IP jestem w stanie obsluzyc VoIPa - nawet, jesli dostane staly numer IP (zamienie neo na DSL), to czy jestem w stanie obsluzyc telefon systemowy przez NATa? Z tego, co mi sie o uszy obilo, nie da sie wykorzystac w tym przypadku protokolu SIP, tylko H232 (statusy na przyciskach i integracja z pelna gama mozliwosci centrali telefonicznej nie jest mozliwa przy uzyciu protokolu SIP). Jak rozumiem mozna tez uruchomic polaczenia po protokole SIP, ale otrzymamy funkcjonalnosc zblizona do zwyklego telefonu analogowego, tak? Bede wdzieczny za kazda informacje w temacie. Pozdrawiam Michal

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
      Topics Author Date
    thread link
telefon siemens Centrala Siemens i VoIP
Michal AKA Miki 2008/02/13 07:43
Go to top Post Reply