Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
tapety kobiet no to koniec z pracą dla młodych kobiet (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: tapety kobiet no to koniec z pracą dla młodych kobiet
O:tapety kobiet no to koniec z pracą dla młodych kobiet  
W jaki sposób lesbijka może zajść w ciąże? Mówiłem o podejściu ewolucyjnym - na przestrzeni tysięcy lat. W średniowieczu albo antyku jak najbardziej mogła, szczególnie, że to mężczyźni zazwyczaj decydowali kto co z kim robi.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Och nie, to jest znacznie prostsze. Po prostu kiedy widzisz dwóch gejów, masz wizję dwóch całujących się mężczyzn, którzy zaraz rzucą się na ciebie, żeby cię wycałować, a gdy widzisz dwie lesbijki, masz wizję dwóch całujących się kobiet, które zaraz rzucą się na ciebie, żeby cię wycałować. Ale to wynika właśnie z tego o czym pisałem! Ewolucja musiała wykształcić coś co psuje wizerunek gejów, nie musiała natomiast czegoś takiego tworzyć w przypadku lesbijek. A jest jakaś teoria dotycząca kobiet? Bo mi dwie całujące kobiety kojarzą się tak samo jak dwóch całujących się mężczyzn i w żadnym z powyższych nie mam ochoty sprawdzać, czy się na mnie będą rzucać... Agnieszka

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
A jest jakaś teoria dotycząca kobiet? Bo mi dwie całujące kobiety kojarzą się tak samo jak dwóch całujących się mężczyzn i w żadnym z powyższych nie mam ochoty sprawdzać, czy się na mnie będą rzucać... Wydaje mi się, że to dotyczy głównie myślenia mężczyzn, ale oczywiście nie jestem w stanie tego sprawdzić Gen, który zniechęca mężczyzn do gejów rozprzestrzenia się dużo lepiej od genu, który nie ma takiego mechanizmu - bo w tym drugim przypadku większa część mężczyzn może nigdy nie doczekać się potomków. Kobieta, która jest lesbijką, ma dużo większą szansę na posiadanie dzieci od mężczyzny, który jest gejem - jeśli weźmiemy pod uwagę nie czasy obecne, lecz całą historię ludzkości. Inną kwestią jest to, że nawet stosunek neutralny do gejów jest mniej korzystny z punktu widzenia przyrostu naturalnego od stosunku agresywnego, bo w tym drugim przypadku w społeczeństwie istnieją geje z żonami i dziećmi dla zachowania pozorów .

Gen, który zniechęca mężczyzn do gejów rozprzestrzenia się dużo lepiej od genu, który nie ma takiego mechanizmu - bo w tym drugim przypadku większa część mężczyzn może nigdy nie doczekać się potomków. IMHO nie ma żadnego genu, są raczej uwarunkowania kulturowe... w starożytności panował kult męskiego ciała, homoseksualizm męski był akceptowany, a teraz (wystarczy spojrzeć na modę) panuje kult damskiego ciała

Racja. A absolwentki przeca i ttak z kraju wyjezdzaja do tych krajow UE gdzie praca jest i fajna jest. Tutaj zostana tylko 40-latnie mamuski z 2-3 dzieciakami... Dzieciate mamuśki nie będą chciały pracować po ~naście godzin dziennie, a jeśli tak, to pewnie będą potrzebowały nianiek do dzieci. I tu się otwierają duże możliwości dla bezdzietnych kobiet, których nikt nie będzie chciał zatrudniać na etacie : Sama tak dorabiałam w czasie studiów, gdy nie mogłam znaleźć innej pracy [tylko że wtedy problemem dla pracodawców nie było, żem bezdzietna, tylko że a) ucząca się i/lub b) bez stażu/doświadczenia]. To nawet nie było złe, miałam nieopodatkowane dochody, co prawda niskie, ale zawsze to coś Swoją drogą, ciekawe co nasze opiekuńcze państwo zrobi z legionami bezrobotnych kobiet. Chyba będzie musiało jakieś zasiłki wypłacać, nie? Albo wyższe becikowe, żeby je zmobilizować do rodzenia dzieci i automatycznie do robienia kariery zawodowej [wszak kobieta z piątką odchowanych dzieci ma lepsze kwalifikacje* niż bezdzietna z dyplomem i różnymi praktycznymi umiejętnościami :] I jeszcze, w związku z tematem wątku: skąd przekonanie, że kobieta 30-40-letnia nie może raptem zapragnąć urodzić dziecka? Pozdrawiam, Carrie *) Jak patrzę na zarządzanie personelem w znajomych firmach, to czasami mam wrażenie, że wcale nie byłoby głupie zatrudnić taką matkę-tyrankę, doświadczoną w mediacjach, perswazjach i stawianiu po kątach...

Ale lesbijki nie wyewoluowały w ciągu ostatnich 50 lat! A wiec z punktu widzenia ewolucji lesbijka (nie bi) nie jest w stanie normalnie zajśc w ciąze. Hm, czy upodobania seksualne w jakiś sposób warunkują zdolności rozrodcze? Według Twojej teorii żaden gwałt nie powinien kończyć się ciążą - no bo to przecież nie jest normalne współżycie... Pozdrawiam, Carrie [ Zamknij oczy i myśl o Ojczyźnie! ;]

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team