|
|
|
jak zainstalować windows mobile Windows Mobile PL
|
|
|
Witam! Przymierzam się do zakupu pierwszego PDA i zdecydowałem się na Asusa A696. Oferujący ten palmtop na allegro czasem piszą że został on zakupiony u polskiego dystrybutora i ma Windows Mobile w polskiej wersji. Inni piszą, że istnieje możliwość wgrania polskiej lokalizacji. I tu mam pytanie: Czy Windows Mobile istnieje w polskiej wersji, czy może jak sądze po przegrzebaniu netu istnieje wyłącznie możliwość spolszczenia przez dogranie polskiej lokalizacji? Interesuje mnie to z dwóch powodów: 1. Zastanawiam się czy opłaca się dopłacić ponad 100zł i kupić tam, gdzie piszą, że został zakupiony w Polsce. 2. System fabrycznie polski z pewnością byłby mniej awaryjny i problemowy niż taki z polską lokalizacją.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
O:jak zainstalować windows mobile Windows Mobile PL
|
|
|
I tu mam pytanie: Czy Windows Mobile istnieje w polskiej wersji, czy może jak sądze po przegrzebaniu netu istnieje wyłącznie możliwość spolszczenia przez dogranie polskiej lokalizacji? Istnieje, chociaż większości dystrybutorów nie chce się przygotowywać wersji specjalnie na polski rynek. A to aż taki duży problem nauczyć się tych paru słów? W dobie internetu wypadałoby trochę angielskiego znać, czasem to aż wstyd słuchać Polaków za granicą.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
A to aż taki duży problem nauczyć się tych paru słów? W dobie internetu wypadałoby trochę angielskiego znać, czasem to aż wstyd słuchać Polaków za granicą. Hmm. A gdzie napisałem, że nie znam angielskiego? Mieszkam w Polsce, pracuje w Polsce i lubię pisać i mówić po polsku i nie lubię takich dziwolągów pół-polskich/pół-angielskich jakie powstają przy instalacji polskich programów na angielskim systemie. W pracy mam angielską wersję XPka i mam z nim czasem kłopoty przy próbie instalacji polskich programów. Nie wszystkie się dają tak łatwo zainstalować i odpalić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mieszkam w Polsce, pracuje w Polsce i lubię pisać i mówić po polsku i nie lubię takich dziwolągów pół-polskich/pół-angielskich jakie powstają przy instalacji polskich programów na angielskim systemie. W pracy mam angielską wersję XPka i mam z nim czasem kłopoty przy próbie instalacji polskich programów. Nie wszystkie się dają tak łatwo zainstalować i odpalić. Mam większośc po angielsku, część po polsku i niemiecku, a system to mam wogóle włoski ;p I żadnych problemów ze względu na wersje językową. (pda również po włosku, soft it-ang-pol i też działa) Natomiast używanie, zwłaszcza pda, w języku oryginalnym jest o tyle dobre, że nie ma bzdurnego tłumaczenia. Wgrałem sobie kiedyś spolszczenie do jasjara. I dopiero jak je wypieprzyłem to byłem w stanie prawidłowo BT skonfigurować. Jakiś kretyn tak to potłumaczył że własciwie nie wiedziałem co ustawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
instalacji polskich programów na angielskim systemie. W pracy mam angielską wersję XPka i mam z nim czasem kłopoty przy próbie instalacji polskich programów. Nie wszystkie się dają tak łatwo zainstalować i odpalić. nie liczyl bym na wiele polskich programow na WM Zomo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. System fabrycznie polski z pewnością byłby mniej awaryjny i problemowy niż taki z polską lokalizacją. Teoretycznie tak. Ale ja wolę kupić np. urządzenie HTC i jak mam jakiś problem np. zmienić ROM na nowszy, świeżo zrobiony przez maniaków z XDA-Developers - np. HTC BlueAngel oryginalnie dostarczany jako 2003, widziany jako testowy z WM5 ostatecznie dziś ma nawet WM6. Jakub
|
|
|
|
|
|
|
|