Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
microsoft windows mobile 2003 palm+pc+programowanie (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: microsoft windows mobile 2003 palm+pc+programowanie
stic ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
O:microsoft windows mobile 2003 palm+pc+programowanie  
Hej grupo... Po pierwsze trzeba się zastanowić cóż ów program ma robić. O ile na PC zarówno C# z wsparty IDE Delphi lub VS.NET rzeczywiście jest rozsądnym rozwiazaniem do stworzenia niemal każdej aplikacji. To na PPC nie można aż tak generalizować. Piszecie o wsparciu dla Web Servisów - powiedzmy sobie szczerze jakie to wsparcie jeśli w .CF 1.0 - nie ma nawet wsparcia dla seralizacji _xml_ - więc niemal każdy bardziej skomplikowany obiekt trzeba będzie samodzielnie parsować (co zrobiwszy musiałem się zrestartować Dalej - jeśli będzie tam zabawa z jakimś fikuśnym gui - .CF nie da rady jeśli chodzi o wydajność (nie mówiąc już o tym że i tak trzeba będzie co chwila wołać na pomoc kon niezarządzalny). Duże listy danych - w DataTable'ach - to morderstwo dla PPC. Generalnie - zależy co będzie się działo na PPC - polecam eVC w wersji 4.0 + najnowsze Platform SDK dla Windows Mobile 2003 - nie jest może tak przyjemne jak kod w .NET'cie - ale możliwości są ogromne. Jeśli przyjdzie Ci obsługiwać jakieś niestandardowe funkcje PPC znajdziesz też znacznie więcej przykładów na coś takiego w C++ niż C# (narazie)...

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
[...] Dalej - jeśli będzie tam zabawa z jakimś fikuśnym gui - .CF nie da rady jeśli chodzi o wydajność (nie mówiąc już o tym że i tak trzeba będzie co chwila wołać na pomoc kon niezarządzalny). Duże listy danych - w DataTable'ach - to morderstwo dla PPC. Generalnie - zależy co będzie się działo na PPC - polecam eVC w wersji 4.0 + najnowsze Platform SDK dla Windows Mobile 2003 - nie jest może tak przyjemne jak kod w .NET'cie - ale możliwości są ogromne. Jeśli przyjdzie Ci obsługiwać jakieś niestandardowe funkcje PPC znajdziesz też znacznie więcej przykładów na coś takiego w C++ niż C# (narazie)... Dokładnie tak. Mądrze gadasz. Polecam koledze pytającemy odwiedzenie http://www.pocketpcdn.com hej

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Witam mam małe pytanie ot od jakiegoś czasu przymierzam się do nauki Delphi ponieważ muszę stworzyć taki jede program dla swojej firmy ale właśnie się dowiedziałem, że będę też musiał stworzyć inny programi na palmtopa i mam pytanie czego się zacząć uczyć co wykorzystam i na pc i na palmie. Wybrałem delphi bo wydaje mi sie przyjazny, a potrzebuje raczej języka ala właśnie delphi, w którym też będę mógł tworzyć na palmtopa. Co to może być? System na palmie to bedzie Windows Mobile 2003. Dzięki za pomoc. Palm to nie Windows Mobile (WinCE). Na dniach będzie dostępny kompilator Delphi właśnie dla .NET CF, najpierw w wersji poglądowej.

sg ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
Witam mam małe pytanie ot od jakiegoś czasu przymierzam się do nauki Delphi ponieważ muszę stworzyć taki jede program dla swojej firmy ale właśnie się dowiedziałem, że będę też musiał stworzyć inny programi na palmtopa i mam pytanie czego się zacząć uczyć co wykorzystam i na pc i na palmie. Wybrałem delphi bo wydaje mi sie przyjazny, a potrzebuje raczej języka ala właśnie delphi, w którym też będę mógł tworzyć na palmtopa. Co to może być? System na palmie to bedzie Windows Mobile 2003. Dzięki za pomoc. Seba Ok dzieki za wszelkie inf. ale szczerze mowiac juz jestem wyglupiony bo nie wiem co mam sciagnac. Instaluje _embed_ded visio.... i do tego kupe innych rzeczy i ciagle mi steka ze nie ma czegos. Mam prosbe czy moglby ktos mi napisac w punktach co musze miec aby napisac program na palmtopa. Dzieki Seba

i do tego kupe innych rzeczy i ciagle mi steka ze nie ma czegos. Mam prosbe czy moglby ktos mi napisac w punktach co musze miec aby napisac program na palmtopa. Po pierwsze sam sobie ustal co to palm top. Jak juz CI 2 osoby pisały, Palm to nie Pocket PC czy tym bardziej Windows CE, więc musisz sobe wyjaśnić, co chesz zrobić. Palm to zwyczajowa nazwa sprzętu zaczerpnięta od systemu operacyjnego PalmOS. A na sprzęty pod kontrolą Windows Mobile for Pocket PC mówi się króto Pocket, czy Pocket PC. Ale palmy i pokcety to co innego. Uważaj, na marketingową sieczke słowną, i ustal konkretnie jaki system operacyjny, jaki język i jakie biblioteki Cię interesują. A wtedy będziesz miał jasność. Pozdrawiam

Ok dzieki za wszelkie inf. ale szczerze mowiac juz jestem wyglupiony bo nie wiem co mam sciagnac. Witam! Jak ja kompletowałem środowisko do pocketów to ściągnąłem następujące rzeczy z sieci: - Developer Resources for Windows Mobile 2003 Second Edition - _embed_ded Visual C++ 4.0 - _embed_ded Visual C++ 4.0 SP3 - Emulator Images for Windows Mobile 2003 Second Edition software for Pocket PC - Microsoft ActiveSync 3.7 - SDK for Windows Mobile 2003-_base_d Pocket PCs - The Run-time Type Information library for the Pocket PC 2003 SDK - Windows CE 5.0 Device Emulator Podsumowując, całość zajęła na dysku jakieś 430 MB w wersji Install. Pozdrawiam, Piotr

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team