Kilka sekund to znaczy 1-9 sek. ?? Raczej nie wierzę że po włączeniu za tyle złapie fix'a - przy zgubieniu sygnału to tak
Nie robiłem dokładnych pomiarów tylko wsiadałem do autka i ustawiałem cel podróży . W czasie kiedy maszynka szukała sygnału zapinałem pasy , uruchamiałem silnik, zapalałem papierocha i ruszałem , a GPS był już gotowy . Dzisiaj zmierzyłem dokładne czasy . Pierwsze uruchomienie (po 20-tu godzinach przerwy) pozycja była ustalona po 30 sekundach . Przejechane około 3-4 km i przerwa 1 godzina Drugie uruchomienie - pozycja ustalona po 5 sekundach Przejechane około 4-5 km i 2 godzinki przerwy Trzecie uruchomienie - pozycja ustalona po 7 sekundach Czy to jest wiarygodne ? Dla mnie nie jest. Raczej jest tak jak napisał Ci nawias kwadratowy (przedpiśca). Czyli że w tym czasie łapie ponownie sygnał. Mi sama procedura włączenia 76S, czyli przytrzymanie czerwonego klawisza i naciśnięcie trzy razy page , zajmuje około 5 sekund. Co prawda nie mam palmtopa, ale nie wydaje mi się, że palmtop się szybciej włączy niż zwykły GPS.