Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
microsoft windows mobile 5.0 magneto Palmtopy GPS - prośba o poradę - który wybrać ? (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: microsoft windows mobile 5.0 magneto Palmtopy GPS - prośba o poradę - który wybrać ?
O:microsoft windows mobile 5.0 magneto Palmtopy GPS - prośba o poradę - który wybrać ?  
Kilka sekund to znaczy  1-9 sek. ?? Raczej nie wierzę że po włączeniu za tyle złapie fix'a  - przy zgubieniu sygnału to tak Nie robiłem dokładnych pomiarów tylko wsiadałem do autka i ustawiałem cel podróży . W czasie kiedy maszynka szukała sygnału zapinałem pasy , uruchamiałem silnik, zapalałem papierocha i ruszałem , a GPS był już gotowy . Dzisiaj zmierzyłem dokładne czasy . Pierwsze uruchomienie (po 20-tu godzinach przerwy) pozycja była ustalona po 30 sekundach . Przejechane około 3-4 km i przerwa 1 godzina Drugie uruchomienie - pozycja ustalona po 5 sekundach Przejechane około 4-5 km i 2 godzinki przerwy Trzecie uruchomienie - pozycja ustalona po 7 sekundach Czy to jest wiarygodne ? Dla mnie nie jest. Raczej jest tak jak napisał Ci nawias kwadratowy (przedpiśca). Czyli że w tym czasie łapie ponownie sygnał. Mi sama procedura włączenia 76S, czyli przytrzymanie czerwonego klawisza i naciśnięcie trzy razy page , zajmuje około 5 sekund. Co prawda nie mam palmtopa, ale nie wydaje mi się, że palmtop się szybciej włączy niż zwykły GPS.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:microsoft windows mobile 5.0 magneto Palmtopy GPS - prośba o poradę - który wybrać ?  

Dla mnie nie jest. Raczej jest tak jak napisał Ci nawias kwadratowy (przedpiśca). Czyli że w tym czasie łapie ponownie sygnał. Mi sama procedura włączenia 76S, czyli przytrzymanie czerwonego klawisza i naciśnięcie trzy razy page , zajmuje około 5 sekund. Co prawda nie mam palmtopa, ale nie wydaje mi się, że palmtop się szybciej włączy niż zwykły GPS.
Przecież ja nigdzie nie napisałem że jest to czas liczony od momentu włączenia palmtopa ! To jest czas od momentu włączenia odbiornika GPS !!! Czyli : włączam palmtopa uruchamiam AM wybieram punkt docelowy klikam : Koniec, Start = GPS w tym momencie uaktywnia się GSP i od tego momentu liczyłem czas !!!

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Co prawda nie mam palmtopa, ale nie wydaje mi się, że palmtop się szybciej włączy niż zwykły GPS.

Kupiłem jakiegoś Kingstona 1Gb i na razie się mieszczę. Secure Digital Kingston     Elite Pro  czy   Ultimate ?
jest duza roznica pomiedzy jakims kingstonem 1GB a pozostalymi modelami tej firmy. zakladam ze ten jakis King to model podstawowy z zapisem/odczytem 1,5MB/5MB i duzo mniejsza liczba cykli zapisow do komorki w porownaniu do dwoch pozostalych. dokladne info na stronie producenta. jedno dzis cieszy ze taki gigowy flash elite to juz mniej niz 70zl. pozdrawiam afroo p.s. przed zakupem na allegro dowiedz sie czy gwarancja na karte dziala w polsce czy poza! granicami PL co juz wtedy jest nic nie warta.

Marecki! A dlaczego jednak ASUS?? Ciekawi mnie twoje rozumowanie bo stoje przed takim samym wyborem. MIO czy ASUS.

Marecki! A dlaczego jednak ASUS?? Ciekawi mnie twoje rozumowanie bo stoje przed takim samym wyborem. MIO czy ASUS. No, cóż ... wybór nie był łatwy zwłaszcza że miało to być pierwsze moje urządzenie typu palmtop . Mieszanka niewiedzy i zdezorientowania (każdy chwali swoją zabawkę) nie ułatwiała podjęcia decyzji . Na ile to możliwe wiedzę uzupełniłem czytając archiwum grupy i forum PDAclub . Odnośnie Mio było wielokrotnie więcej tematów dotyczących różnych problemów . Ktoś zwrócił mi uwagę że Mio sprzedaje się znacznie więcej i dlatego ta statystyka wygląda niekorzystnie dla Mio jednak mój wywiad w sklepach nie potwierdza tej teorii - wg zapytanych przeze mnie sprzedawców wygląda to (sprzedaż) mniej więcej 50/50 Za Asusem przemawiał jeszcze fakt polskiej wersji Windows Mobile 5.0 w Mio wersje PL trzeba było dogrywać - minął prawie miesiąc i być może teraz wygląda to inaczej . Oczywiście były jeszcze inne plusy i minusy które brałem pod uwagę Ostateczną decyzję podjąłem oglądając oba urządzenia na żywo - Asus bardziej mi odpowiadał ! (rozmieszczenie przycisków, obsługa, ogólny wygląd)

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team