Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
oprogramowanie windows mobile Programy pod Windows Mobile ... (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: oprogramowanie windows mobile Programy pod Windows Mobile ...
Zibi ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
O:oprogramowanie windows mobile Programy pod Windows Mobile ...  
Czy VB jest alternatywą to nie wiem, osobiście postawiłbym na C#, ale ogólnie to VS i nie ma innej możliwości. Chyba ze masz wiele samozaparcia, to pozostaje jeszcze tandem FPC/Lazarus. Ale mam wrazenie ze jego rozwój stanął w miejscu. Osobiście również polecałbym narzędzia ze stajni M$. pozdrawiam Zbigniew Dobak

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

No więc po raz wtóry: dlaczego nie natywnie dla WinCE tylko pod .NET  (wolniejsze, a CF wymaga na palmie miejsca, które jest przeważnie dosyć  cenne)?
Dlaczego? To ciekawe pytanie. Jak widać po popularności Lazarusa nie jest on traktowany jako profesjonalne narzędzie programisty. Powiem szczerze, że ja osobiście nie mam określonego zdania na temat Lazarusa, ale widać, że czegoś w nim brakuje. Być może tylko promocji. Ja pierwszy raz słyszę, że on się świetnie nadaje do rozwiązań mobile, dlatego na dzień dzisiejszy polecam do tego celu Visual C# Express. Darmowy i w miarę wygodny. Jak w przyszłości będzie VCL.CF to oczywiście świetnym rozwiązaniem dla nas Delphi-owców będzie Delphi.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
czy nadal jedyną alternatywą dla programisty jest przesiadka na VB ? Jeśli programista Delphi to raczej C#, jest bardzo podobny logicznie do Delphi. Można z Microsoft ściągnąć darmowe środowisko, które z powodzeniem nadaje się do tworzenia prostych rozwiązań mobile.

Bo chyba nie to, że nie interesował się Pan oboma projektami przez dłuższy czas, prawda? Nieprawda Na projekt lazarusa wchodze srednio raz na miesiac i sprawdzam co się dzieje, ale od jakiegos roku, mam coraz mniejsza chęć na to, bo projekt praktycznie stoi w miejscu. Road map jest ciekawy, ale od dlugiego czasu nie ma wiekszych zmian. Powiem tak, Lazarus jest ciekawy dla pasjonatów i tych co się 'bawią' programowaniem. Do projektow sie nie nadaje. A o FPC nic nie mowilem, bo uwazam ze jest dobry, ale klepanie w nim aplikacji dla mobile jest troche chorym pomyslem. pozdrawiam, Przemek O.

Dlaczego? To ciekawe pytanie. Jak widać po popularności Lazarusa nie jest on traktowany jako profesjonalne narzędzie programisty. Powiem szczerze, że ja osobiście nie mam określonego zdania na temat Lazarusa, ale widać, że czegoś w nim brakuje. Być może tylko promocji. Ja pierwszy raz słyszę, że on się świetnie nadaje do rozwiązań mobile, dlatego na dzień dzisiejszy polecam do tego celu Visual C# Express. Darmowy i w miarę wygodny. Jak w przyszłości będzie VCL.CF to oczywiście świetnym rozwiązaniem dla nas Delphi-owców będzie Delphi. Jak w przyszłości będziemy mieli Irlandię na miejscu, to nie trzeba będzie wyjeżdżać; innymi słowy - pożyjemy zobaczymy, bo póki co i w jednym i drugim przypadku to tylko chciejstwo. I w jednym i drugim przypadku nie zawsze można czekać nie-wiadomo-ile.

Zibi ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
Jak w przyszłości będzie VCL.CF to oczywiście świetnym rozwiązaniem dla nas Delphi-owców będzie Delphi. Do tego czasu Borland straci swoich starych klientów i tych których mógłby zdobyć. Rynek aplikacji mobilnych bardzo mocno sie rozwija. W szczególności mam na myśli aplikacje wspomagające zarządzanie przedsiebiorstwem. pozdrawiam Zbigniew Dobak

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team