Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
gry fajne Gibson + SG = GAS? Bylem u Schmidta... (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: gry fajne Gibson + SG = GAS? Bylem u Schmidta...
hefal ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
gry fajne Gibson + SG = GAS? Bylem u Schmidta...  
Moze rozne struny? Moze te same, ale jedne stare i rozciagniete a drugie nowe? Problem lezy w zbyt duzej ilosci zmiennych. * Gram na strunach czasem i rok - wiem jak zmienia sie brzmienie przy starych strunach. Gram zawsze na tych samych kompletach, czasem zmieniajac awaryujnie na inne - tez wiem jak siezmienia ten charakter. Wiem tez, jak sie zmienia charakter przy wymianie przystawek w jednym wiesle i przy wymianie wiosel do jednej przystawki - po prostu jest róznica przy tym ostatnim A dodajac - moze latwiej bedzie Ci sobie wyobrazic, ze na brzmienie gitary ma wplyw drewno oraz konstrukcja (czyli ilosc tego drewna, a nie jakosc wykonania jak to chyba zrozumiales ) jak wyobrazisz sobie, ze to nadal struny tworza brzmienie w elektryku A dodajac na koniec. Owszem - róznice brzmieniowe nie sa masakryczne przy podobnych konstrukcjach, podobnym drewnie. Mozna je uznac za subtelne - dla jednego jednak beda BARDZO istotne, dla drugiego - mniej. Zdrawim.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
hefal ()
Data urodzin:
Naprawde bylo by cholernie ciekawym eksperymentem zamienic pickupy miedzy LP a strato, zachowujac przy tym ich polozenie z oryginalu i zobaczyc jak to gra. Naprawde pekam z ciekawosci co by z tego wyszlo. * Zaden eksperyment. Gralem ze 2 lata na JB i ToneZonew superstracie. Po zmianie wiesla i wsadzeniu JB do nowego - JB pojszlo w pizdu na wywalenie - bylo nie do uzycia IMHO A w superstracie sprawdzalo sie wysmienicie. ToneZone tez nie sprawdzil sie w swojej starej pozycji, ale po zmianie pozycji na przymostkowo - ideal! Ten sam strój, te same struny - rózne drewno i konstrukcja gitar. ZDrawim.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Naprawde bylo by cholernie ciekawym eksperymentem zamienic pickupy miedzy LP a strato, zachowujac przy tym ich polozenie z oryginalu i zobaczyc jak to gra. Naprawde pekam z ciekawosci co by z tego wyszlo. * Zaden eksperyment. Gralem ze 2 lata na JB i ToneZonew superstracie. Po zmianie wiesla i wsadzeniu JB do nowego - JB pojszlo w pizdu na wywalenie - bylo nie do uzycia IMHO A w superstracie sprawdzalo sie wysmienicie. ToneZone tez nie sprawdzil sie w swojej starej pozycji, ale po zmianie pozycji na przymostkowo - ideal! Ten sam strój, te same struny - rózne drewno i konstrukcja gitar. Mowisz troche grypsem, ktorego nie calkiem rozumie i musze sie domyslac. Wez pod uwage, ze moje gitarowe IQ oscyluje miedzy 20 a 30 (zalezy z jakies deski jest biurko przy ktorym siedze i pisze ;-P). Przeczytalem kilka razy i po trzecim zakapowalem co masz na mysli. A czy w tym nowym wiesle byly TE SAME struny co w starym? Mam na mysli ten sam (zuzyty) egzemplaz. pozdro m|tfardy

hefal ()
Data urodzin:
Mowisz troche grypsem, ktorego nie calkiem rozumie i musze sie domyslac. Wez pod uwage, ze moje gitarowe IQ oscyluje miedzy 20 a 30 (zalezy z jakies deski jest biurko przy ktorym siedze i pisze ;-P). Przeczytalem kilka razy i po trzecim zakapowalem co masz na mysli. A czy w tym nowym wiesle byly TE SAME struny co w starym? Mam na mysli ten sam (zuzyty) egzemplaz. * Tfardol - wtedy gralem na tych samych kompletach conajmniej 3 lata - wiem jaka jest róznica pomiedzy strunami To troche jak rozmowa o autach - jeden mówi, ze auto nie hamuje. Doswiadczony kierowca jak zobaczy to auto w akcji stwierdzi - zurzuty bierznik, albo po prostu mokro - bo wpada w poslizg i jedzieeee. A niedoswiadczony kierowca moze sadzic, ze po prostu klocki sie zuzyly, albo cos nie dziala - bo nie hamuje mimo wcisnietego hamulcla - i nie przetlumaczysz dopóki sam nie zobaczy - a w koncu zobaczy hehe Zaprawde powiadam Ci! Jeszcze cos podkresle - zalezy duzo od tego, do czego wioslo bedzie uzywane i jak W jendym zastosowaniu moze miec minimlna, pomijalna róznice, w innym moze to byc niebo a ziemia. A teraz wierz na slowo!   ZDrawim.

Wiem, ze posiadanie drogiego cieszy nie jednego. Moze sobie wmowilem lepsze brzmienie gibsona - nie wykluczam, w koncu to nie byl slepy test, ale subiektywnie wiedzac co mam w rece brzmienie podobalo mi sie zdecydowanie najbardziej. Pytalnie dlaczego podobalo mi sie to co bylo drogie? Naprawde autosugestia? Z pewnoscia - niie, ale ciekawi mnie nieproporcjonalnosc (powiedzmy-wykladnicza) rozciagania jakosci przy (liniowym) wzoscie cen Artur(m)

jh ()
Data urodzin:
Naprawde bylo by cholernie ciekawym eksperymentem zamienic pickupy miedzy LP a strato, zachowujac przy tym ich polozenie z oryginalu i zobaczyc jak to gra. Naprawde pekam z ciekawosci co by z tego wyszlo. E tam. Sa Strata z HB - np. Apple czy jak mu tam byl z dwoma HB. I nijak sie to mialo do miazgi LP. Z kolei nawet ciezkie PRSy z singlami nigdy nie zagraja jak Strat. Inna decha, inna budowa. Drewno w podstrunnicy przeciez wpada w rezonans ze strunami. A Strata z palisandrem/klonem w podstrunnicy. Nie ma róznicy? jh

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team