czy ktos moze przyblizyc roznice? IMHO (poniewaz nie wszystkie sa obiektywnie latwe do ocenienia) Inne systemy operacyjne. PPC - Microsoft, Palm - PalmOS. Ktory lepszy? Ciezko ocenic. Z mojego punktu widzenia lepszy jest Palm. Nie potrzebuje drugiego notebook'a, a jedynie SPRAWNEGO, PEWNEGO organizera. Reszta to dodatki. Uwazam, ze tylko PALM spelnia moje oczekiwania w dodatku oferujac cos ekstra czyli wlasnie funkcje mini-komputerka. Bardzo sie ciesze, ze dziala Java. Pamiec, procesor, etc - niby wymierne i latwe do porownania, ale 16MB na palmie to jest full wypas, a na PPC to chyba windy nawet nie rusza

) To samo dotyczy procesora. Oczywiscie - co do multimediow to PPC do tej pory wygrywal, ale w tej chwili nowe Palmy z POS5 sa conajnmniej porownywalne jezeli chodzi o multimedia. Wyswietlacz? PPC 240x320, Palm 160x160, 320x320, 320x480. Dodatkowy plus Palma to w przypadku rozdzielczosci 160x160 i 320x320 istnienie dodatkowego pola 'poza' wyswietlaczem (graffiti), na ktorym mozna wpisywac rysikiem 'komendy'. Z moich osobistych odczuc: PPC w tym punkcie CALKOWICIE odpada. Wystarczy popatrzec sobie na PPC z wordem i Palma z WordToGo czy WordSmithem - ilosc informacji i funkcjonalnosc jest znacznie wieksza po stronie Palma (wbrew oczekiwaniom Word na PPC jest gorszy od WordSmitha na Palma...) - ale to moze byc moje subiektywne odczucie. Jezeli potrzbny jest Tobie nowy komputer - zabawka - typu laptop z windowsami i calym z tym zwiazanym zestawem problemow - kup PPC, a dodatkowo bedziesz mogl pobawic sie w organizowanie swojego zycia. Jezeli masz juz dosyc przepisywania kazdego roku z kalendarzy listy kontaktow, masz dosyc tlumaczenia sie, ze spozniles sie na zebranie/spotkanie/cokolwiek bo winda stanela/budzik sie zepsol/musiales przeprowadzic stado staruszek przez jezdnie, jezeli potrzebujesz ORGANIZACJI swojego zycia - wybierz Palma, a dodatkowo bedziesz mogl sie troche rozerwac, czytajac ksiazki, grajac w gry, ogladajac filmy, pokazujac zdjecia, etc. Pozdrowienia Lukasz Z.