Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
gry na symbian v3 N95 warto? (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: gry na symbian v3 N95 warto?
O:gry na symbian v3 N95 warto?  
XDA to nazwa handlowa O2 z UK oryginalnie sa to Qtek (XDA Exec - Q9000, XDA Orbit - G100 ale na 100% pewny nie jestem)) Jak juz masz dokonac wyboru z tej polki cenowej, dlaczego nie siegnac poza ramki i rozejrzec sie naprawde na szerszy wybor... Dodatkowo na + Nokiach: skype (fring) webserwer, klient ftp itd, ale i tak to porównanie dwóch różnych urządzeń zaprojektowanych do innych celów. A jak wygląda z aplikacjami typowo telefonicznymi ? Pozdrowienia Juliusz

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

nad czym tu się zastanawiać, N95 to super telefon, a te zabawki od SE nadają się dla dzieciaków którym wystarcza zabawkowy wygląd i malutki wyświetlacz, co do GPSu to ja jestem w sumie zadowolony, jedyne co mnie w nim wkurza to problemy z tomtom'em, poza tym telefonik po wgraniu najnowszego softu chodzi zajebiście nie żałuje 1900 zł które mnie kosztował, zresztą po kilku dniach używania mojej dziewczynie tak się spodobał że też sobie kupiła
Masz racje, a najlepsze samochody na świecie to VW Golfy. Nieważne jaki rocznik i stan, byle był znaczek VW na masce. Do autora wątku. Na twoim miejscu zajrzał bym na symbianos.pl , tam są opinie mniej napalonych osób. Jak dobrze pamiętam N95 w teście użytkownika wyszedł nijako, dopiero nowszy model z 8GB poprawili i ten dostał sporo gwiazdek . Coś musi być chyba na rzeczy, że nowy telefon od razu przerobili. Mam P990i i jedno moge powiedzieć SE robi dobre telefony za mniejsze pieniądze. Na Twoim miejscu poszukał bym jakiegoś telefonu z dotykowym wyświetlaczem. To na prawde się przydaje. P990i jest ok, ale wyszedł już P1, który poprawia pare braków z P990i (większa pamięć, troche lepszy aparat). Jeśli miałbym dziś kupować telefon pomyślał bym o HTC TyTN II . Ma Windows, czyli jest pełnowartościowym PDA. Odpalisz na nim Automapę, która jest najlepiej dopracowana podobno. Na symbianie nie ruszy. Ma dotykowy ekran, procesor 400MHz, GPS i bardzo dobrą klawiaturę qwert. Dodatkowo masz bardzo dużo oprogramowania na niego. Jeśli lubisz czasem pograć, to i to rozwiązanie bedzie ok. Ekran 320x240 po wysunięciu klawiatury jest idealny do wszystkich emulatorów. Ekran dotykowy załatwia Ci myszkę, dlatego gry typu pasjans (mam na swoim) i chodzenie po stronach internetowych to czysta przyjemność. Pobaw się przeglądarką używając tylko kursorów i dwóch, trzech klawiszy funkcyjnych to zobaczysz jakie to wygodne rozwiązanie. Jak działają wszystkie telefony możesz zobaczyć w youtube.com. Zwykle są prezentacje. Ja po zabawie z moim P990i mam dwa wnioski - tylko dotykowy ekran - qwerty to na prawde dobra rzecz. Jednego i drugiego nie ma N95. Aha, do dotykowców trzeba się na początku przyzwyczaić, potem będziesz macał zwykłe telefony ze zdziwieniem że przycisk OK nie reaguje Miałem już to po 2 miesiącach Jak kupisz dotykowca dowolnego, to zainwestuj w folie BRANDO matową. Lepiej działa w słońcu, a zabezpiecza ekran. Mam i tą firmę polecam. 90% gospodyń z Gdańska nie widzi jej na wyświetlaczu Pozdrawiam, wybór należy do Ciebie. Tylko nie patrz na markę, tylko na konkretny model.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
nad czym tu się zastanawiać, N95 to super telefon W którym miejscu? Chociaż masz rację.. superdrogi, super przereklamowany, ma superduży pobór prądu i parę jeszcze innych rzeczy. Ale 87% gospodyń z Gdańska i tak nie widzi różnicy

Odi ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
Witam, telefonk mam od, powiedzmy, 2 miesięcy. Wyświetlacz bardzo czytelny, filmy wyglądają ładnie ale powiem szczerze, że oglądałem raczej z ciekawości. Nie używam tego do oglądania filmow bo nie mam kiedy/nie potrzebuję. MP3...co tu pisac? Gra? Gra. Defaultowy p_layer_ jest...do dupy. Dobrze byloby zainstalowac cos lepszego. Ja jeszcze nie pokusilem sie...z lenistwa. Głośniki (stereo!) bardzo mi zaimponowały. Dzwiek super. Takie male a wymiatają świetnie. Jakość dołączonych słuchawek nawet ok choć niezbyt wygodne. Za to grają nieźle. To jest co prawda subiektywne bo tak naprawde nie jestem audiofilem i wynikiem takiego stanu rzeczy jest to, że w moim mniemaniu sluchawki dodane do N95 grają ok. GPS: przy czystym niebie szybko łapie. Szybko to pojecie wzgledne ale 1-2 minuty to IMO niewiele. Przu duzym zachmurzeniu potrafi lapac nawet 5 minut...ale jak zlapie to trzyma. Nie mam nic innego jak tylko preinstalowane mapy Nokii-w moim przypadku Irlandia. Bez wykupienia abonamentu nie ma opcji navigacji. Jest mozliwosc wytyczenia trasy Od-Do, bez punktow pośrednich. Dla tak wyznaczonej trasy mozna włączyc Tracking tyle, że trzeba patrzeć samemu na LCD, żeby wiedzieć gdzie skręcic (urządzenie w tym przypadku nie mówi ) TomTom narazie nie działa z wbudowanym odbiornikiem. Jesli zakupisz odbiornik pod BT to bez problemu wszystko pojdzie. Aktualnie, ZTCW, z wbudowanym odbiornikiem GPS w N95 działa tylko Route66 . TomTom w wersji 7 ma juz obslugiwac. Radio FM-jak to radio, działa...ale tylko, ze sluchawkami. Na glosnikach nie zadziala bo sluchawki pełnią tez rolę anteny i dlatego muszą byc wetknięte do gniazda Jack. Do tej pory nie uzywalem Worda, Excela itd wiec sie nie wypowiem. Standardowa bateria trzyma dosyc dlugo (nie mierzylem do tej pory, zawsze laduje jak jest mniej niz 3 kreski) jeśli się nie uzywa GPSa, glosnikow, wyswietlacza. Przy GPSie (wyświetlcacz cały czas włączony) moja ciągnie 2-3 godziny (od pełnego naladowania do pierwszego ostrzeżenia) dlatego zaiwestowalem w ladowarke samochodową. Aparat/kamera-wielki plus! 5Mpix...zawsze uwazalem, ze 3.2Mpix w zupelnosci wystarczą ale skoro jest 5 to ok. Zdjęcia naprawde ładne. Duzo opcji pozwalających na korekcję fotek/sceny przed zrobieniem zdjecia. Filmy nagrywa ładnie...w koncu jakosc DVD-tak twierdzi producent. Tak czy inaczej filmiki ladne. W funkcji aparatu denerwuje mnie odglos migawki, ktorego nie potrafie wylaczyc i przycisk (spust migawki) umieszczony z boku telefonu. Fotek nie da sie robic centralnym przyciskiem z przodu telefonu. W N7x tak bylo i uwazam, ze to o wiele wygodniejsze. A na sam koniec bluzgi: wczoraj pierwszy raz telefonik sie zawiesil. Krecilem filmik w nocy (zimno) i przy probie przejscia do trybu zdjec tel przestal odpowiadac. Zwalilem wine na temperature. Udalo sie wylaczyc i wlaczyc przyciskiem. Dzis przy probie uruchomienia GPS zawisl 2 razy calkowicie i pomagalo tylko wyjecie baterii. Za trzecim razem wszystko wrocilo do normy. Temperatura byla ok-kabina auta. Softu w telefonie nie zmienialem. Jeśli coś mi jeszcze wpadnie do glowy to dopiszę. Jesli masz jakies pytania-pytaj. JEsli bede znal odpowiedz to pomoge. Pozdrawiam,

Czy warto dać tyle kasy za N95? Skoro opinie mówią, że w N95 GPS jest cienki jak polsilver to może zrezygnować z niego i kupić jakiegoś SE(seria K 700,800), a GPSa sobie darować, kupić zupełnie osobno lub ewentualnie jakąś przystawkę do telefonu? N95 to podobno niezły kombajn. Ma sporo funkcji( internet, word, excel). Jest jeszcze kwestia jakości wykonania i trwałości. Czy jest coś co podpowie, żeby zrezygnować z chęci na N95 i kupić tańszego SE? Czy jest coś w zamian za N95? Ja mam jeszcze Siemensa C35 i przymierzam się do czegoś nowszego. Potrzebna Ci nawigacja w telefonie czy telefon do szpanowania? moze lepiej bedzie jak kupisz sobie 2 urzadzenia, telefon i nawigacje 2 osobne urzadzenia za N95 bedziesz musial wydac 1500 PLN a jak kupisz nawigacje za 1200, nowa, to zostanie 300 PLN na telefon nie widze sensu noszenia przy sobie urzadzenia za 1500 PLN jak do tej pory wystarczal Ci Siemens C35i

nie widze sensu noszenia przy sobie urzadzenia za 1500 PLN jak do tej pory wystarczal Ci Siemens C35i Może do tej pory studiował, a teraz jak ma własną firmę potrzebuje bussinesowego modelu z właściwą prezencją? Może u niego w branży wygląd telefonu ma znaczenie?

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team