Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size blue color orange color green color

Telefony typu Smartphone

Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
gry symbian 3 Symbian Vs. Windows mobile (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: gry symbian 3 Symbian Vs. Windows mobile
gry symbian 3 Symbian Vs. Windows mobile  
Witam. W tej chwili posiadam NK 3230 jest to model bardzo podobny sprzetowo do 6600 Chce kupic w promocji ery telefon, zastanawiam sie nad: A. NK 6680 B. NK N70 C MDA compact. Moje ptania dotycza OS. Dwa pierwsze modele posiadaja system Symbian, w MDA siedzi Windows mobile. Pytania : 1. Ktory system ma wieksza przyszlosc, ktory OS lepiej sprawuje sie w PDA 2. Czy podzial pamieci na operacyja  i storage w win to duzy problem ? 3. Czym sie rozni symbian 7.0 od 8.0 ? 4. Ktora z platform ma wieksze wsparcie softwerowe ? 5. Ktory z systemow daje wieksza kontrole nad funkcjami telefonu 6. Czy warto  przesiadac sie z NK 3230 (MMC128MB, SYMBIAN 7.0, 1,2Mbpix)  na model A/B/C  IMHO roznica tylko w mocy obliczeniowej. 3230 = 100Mhz , 6680/N70 = 407Mhz , MDA = ???. 7. Odczuje te moc ? 8. Czy lepiej zostac z 3230(symbian 7.0) ktorej tak naprawde nic nie brakuje a wybrany telefon poprostu sprzedac. 9. Czy dokonal sie postep w audio(MID,MP3,itp)  w nokiach. Moja 3230 wypada blado w porowaniu z SE. Jak sie prezentuje audio w MDA ? 10 Moze jest aparat na ktory warto poczekac lub nie zostal przezemnie wymieniony ? Zastosowanie tradycyjne: rozmowa tel., zbawa gry-media, foto, synch-PC, itp. Balagan w  glowie.  Jak sie na to zapatrujecie? Mile widziana opinia osoby ktora sie przesiadla np. z 6600/3230 na 6680/N70/MDA

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:gry symbian 3 Symbian Vs. Windows mobile  
6. Czy warto  przesiadac sie z NK 3230 (MMC128MB, SYMBIAN 7.0, 1,2Mbpix) na model A/B/C  IMHO roznica tylko w mocy obliczeniowej. 3230 = 100Mhz , 6680/N70 = 407Mhz , MDA = ???. 6680 ma 220 mhz, o ile dobrze pamietam, tak jak 6630 zresztą: Just like 6630, the 6680 is equipped with a 220 MHz ARM9-_base_d CPU, which makes them both the fastest Symbian OS _base_d smartphones released so far. The size of internal storage memory (disk C is 10 MB and it can be expanded using Reduced Size Dual Voltage MMC cards (64 MB card is supplied with the phone). Cards are hot-swappable and you can access the slot without having to remove the back cover or battery like in many other Series 60 phones - just open a small _meta_l door on the right side and slightly push the card for the spring mechanism to eject it. The 6680 has 20 MB operating memory of which about 9 MB is available. http://my-symbian.com/7650/review_6680.php n70 ma taki sam procek

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
6. Czy warto  przesiadac sie z NK 3230 (MMC128MB, SYMBIAN 7.0, 1,2Mbpix) na model A/B/C  IMHO roznica tylko w mocy obliczeniowej. 3230 = 100Mhz , 6680/N70 = 407Mhz , MDA = ???. 6680 ma 220 mhz, o ile dobrze pamietam, tak jak 6630 zresztą: Miałem okazję przetestować również 6680 - moje wrażenia:  - 6680 ma niby lepszy ekran (16.7M kolorów) ale raczej wielkiej różnicy nie ma,  - 6680 na dodatkową kamerkę VGA z przodu - jak ktoś chce robić    videokonferencje to w sam raz... i w zasadzie tylko do tego to się przydaje.  - 6680 ma aktywny pulpit - to jest fajne, można sobie zdefiniować _link_i    na pulpicie i wybierać najważniejsze opcje joystickiem. Chyba jedyna    rzecz której mi brakuje w N6630  - 6680 jest zauważalnie cięższa. Podsumowując: chciałem wziąć 6680, ale olałem - bo Orange chciał za nią ponad 600zł, a az 6630 1zł A teraz... jestem zadowolony, bo ważniejsze jest dla mnie żeby aparat był lekki i zgrabny - a N6680 w zasadzie prawie nic extra nie oferowała... Pozdrawiam,

- 6680 ma aktywny pulpit - to jest fajne, można sobie zdefiniować _link_i    na pulpicie i wybierać najważniejsze opcje joystickiem. Chyba jedyna    rzecz której mi brakuje w N6630  - 6680 jest zauważalnie cięższa. Aktywny pulpit mozna sobie doinstalowac z zewnetrznych programow np Trackera uzywaw w UIQowych symbianbach.

ok moja nokia ma mp3 mono co mnie bardzo denerwuje, dzwieki jakie sie z niej wydobywaja tez nie sa rewelacyjne. poprawili to audio ? np. SE brzmi cudownie...

Zastosowanie tradycyjne: rozmowa tel., zbawa gry-media, foto, synch-PC,   itp. Do tego wszystkiego nada sie zarowno MDA, jak i N70. Choc N70 ma wiecej   wbudowanych narzadek multimedialnych np. jakies cosik do tworzenia   filmikow (teledyskow?), czym moze fajnie jest sie chwile pobawic. Zapewne   do MDA tez mozna napchac roznych wodotryskow multimedialnych. Jezeli   chodzi o foto - zdecydowanie wygrywa N70 - w testach dostaje wysokie noty,   jezeli chodzi o telefony dostepne na rynku. Aparat w MDA jakos mnie nie   urzekl Ostatecznie, zasugerowalem zonie wybor MDA i jest z niego zadowolona

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team